Safari!!!

Hej alla fina människor som läser min blogg... Hoppas ni har tid över för det här blir ett långt inlägg :)
Nu har jag varit på safari i 7 dagar, vilket har varit väldigt spännande!! Ganska kul å se hur 112 tjejer i buschen. En del livrädda för insekter och smuts under nalglarna, andra som visade sin "smutsiga" sida.
Vet faktiskt inte riktigt hur jag ska börja eller hur jag ska korta ner dom 7 dagarna ingen lik den andra.
Tror det får bli såhär!!!

Dag 1!
Den första dagen började med sovmorgon innan våran resa till det okända skulle börja... När vi väl satt i bussarna så bar det av mot en liten by, Soweto, som ligger 1 timme från Johanneburg. Det visade sig bli ett otroligt berörande besök. Soweto har en så obegripligt tragisk bakgrund. På 70-talet var det sådant uppror mellan afrikanska ungdomar och de sydafrikanska myndigheterna. Flera barn och ungdomar sköts till döds mitt framför ögonen på familj och vänner. 
Vi fick möta en otroligt stark kvinna vars bror blev det yngsta offret. Vi fick besöka ett muséeum som hon varit med och grundat och vi fick höra hennes historia. Det var svårt att inte låta tårarna rinna...



På bilden ser ni nuvarnade Miss World, Miss Morley och kvinnan  som förlorade sin bror. På fotografiet ser ni henne igen och en ung kille som bär på hennes bror.

Sen var det dags för lunch. Hela byn var engagerade, dom hade dukat upp långbord, ordnat massor av underhållning och tal. Solen brände, små små flickor dansade runt borden och intrycken flödade. Hittade en underbar bebis som jag självklart höll om.


Mätta, belåtna och fyllda med tankar bar det av mot Zebra Lodge där vi skulle tillbringa natten innan den stora safarin började. Vi blev varmt välkomna med show, lagtävlingar, välkomstmiddag, informationen vad som väntade oss och ett möte med "kungen". Min grupp skulle sova i "Zebra Stables". En del av området som var byggt som ett stall, men rummen var i ett förvånandsvärt fint skick och fint inrett. Tror jag såg 20 insekter vilket var en lindrig start för vad som väntade ute i bushen!!!

Dag 2!
Efter en natt med få timmars sömn i stallet så var det dags att pröva den afrikanska design klädningen till finalen. Efter lång väntan på gräsmattan i solen så var det min tur. En gul lång klänning som ska täckas med massa glitter och stenar...det blir toppen!!!





Sen gick vi till en afrikansk by som låg i samma park där vi fick möta drottningen av byn. Dom visade oss runt bland deras hyddor, berättade deras historia och hur de lever, dom uppträdde för oss och försökte lära oss göra armband på 20 minuter...ett misslyckat men roligt försök! :)
Efter ännu mer väntan satt vi redo i bussarna på väg mot den "riktiga" safarin :) 3 timmars bussresa innehöll sömn, spänning, tankar och iPod. Väl framme insåg jag snabbt att min mobil inte skulle fungera helt okej mitt ute i ingenstans och ännu längre in skulle vi. I spöregn åkte vi i safarijeep till första campen, Lakeside. Ett coolt ställe vars närmaste granne var en flodhästfamilj, vi fick absolut inte lämna våra små hus utan vakter...spännande! Nu hade 112 tjejer delats upp i 4 grupper, så vi befann oss på olika camper. Efter ett långt bad skulle vi åka 1 timme i dom öppna bilarna i regn till "huvudcampen" där alla grupper samlades för en otrolig välkomstmiddag. På väg tillbaka fick vi se ett gäng antiloper, gnuer och en flodhästrumpa i en buske. Sen var det dags att sova, vilket blev en spännande natt med en grymtande flodhäst som cirkulerade runt utanför.


Dag 3!
Efter en minisovmorgon och en stor frukostbuffé skulle vi ut på våran första tur i bushen. Kände mig som en studsboll när jeepen körde på dom guppiga lervägarna, men kan absolut inte klaga våran otroligt grymma chaufför, en tjej från Amerika som bodde på campen. Efter att vi sett giraffer, gnuer, antiloper, någon sorts oxe, insekter, växter m.m. och haft lunch vid ett vattenfall var det dags för en liten båttur tillbaka till campen. Äntligen fick vi se hela familjen flodhäst, dessvärre var dom lite dåliga på att posera för kameran, varje gång jag tog en bild gick dom under vattnet igen!!! Tror jag fick en bild på pappa flodhästs öron iaf. När vi kom tillbaka fick vi se på en otrolig fågelshow med 2 olika ugglor, 1 falck och en afrikanks örn. Det var en man som hade tagit hand om dom efter olika typer av skador och tränat dom som om det vore hundar. Han släppte dom fria, visslade på dom och efter 1 sekund så satt dom på hans axel igen...helt galet! Tror hans fåglar är lydigare än Roxy och Lexus :) Sjäkvlart gällde det att lyssna på all information om hans bebisar för nu började tävlingen mellan grupperna. Kändes som om man var tillbaka i skolan, det var dags för fågelprov. Gick som tur var bra, hade anteckningar!!! Grym middag och uppträdande av en afrikansk dansgrupp var det dags att säga godnatt och se fram emot nya äventyr!!!



Här är jag tilsammans med en av vakterna "Janus"


Ja, det var en kylig kväll!!!

Förlåt vänner, men min internet tid rinner ut och det är dags att sova. Ni får vila ögonen och läsa vidare imorgon.

En liten speciell hälsning till min underbara lilla kusin Gabrielle som jag vet sitter och läser min blogg tillsammans med sina kompisar. Vi ses snart skatten... Tänker på dig!

Hörs imorgon allihopa!
Puss och natti natt
/Jennifer


Hello Africa!!!

Hej alliopa!
Förlåt för att jag inte har skrivit sen jag kom fram. Har haft lite tuffa dagar...
Känns så härligt att det är så många som läser det jag skriver och lämnar små kommentarer... det värmer mer än vad solen gjorde idag och den var riktigt varm!!!!!

Hotellet är toppen. Jag delar rum med Miss United States, Merica heter hon. Jätte snäll tjej. Vi har våra snyftstunder tillsammans och det känns skönt... Förutom att hon stoppade i sin hårtork utan adapter så att hela rummet slocknade igår kväll, så har vi inte haft några större problem :)

Det här är en del av vårat rum


När vi landade så blev vi mötta av ett gäng poliser och ansvariga för MW som följde oss ut till bussen. Trodde inte riktigt att det skulle vara så mycket kameror över allt som det var... Man kände sig lite sliten efter så lång flygtur så jag somnade snabbt till när bussen började rulla. Väl framme på hotellet mötte jag många andra tjejer och min "chaperone" som heter Olga som visade mig till mitt rum. Sen var det en lång väntan... Då kom hemlängtan. Kände mig väldigt ensammen eftersom Mercia inte kom förän efter middagen.

Igår hade vi en liten filmning där vi berättade om oss själva och sen ett mötte med Loréal inför sminkning och hår till finalen. På kvällen var det officiell välkomstmiddag med massor av inbjudna gäster, filmteam och en kort presentation av oss.

Idag har vi åkt runt till olika ställen runt Johannesburg och haft fotograferingar. Äntligen känns det som om man kommit en del tjejer närmre. Efter fotgraferingarna hade vi lunch tillsammans med sponsorerna, MW osv.

Här är jag tillsammans med MIss Norge, Lene. Vi kommer riktigt bra överrens, hon är så snäll och söt!!! Så ikväll ska vi ha myskväll tillsammans!!!

Innan jag måste packa inför Safarin vi ska iväg på i 6 dagar imorgon så vill jag tacka Alicja Eklöw från Aspera såååå mycket för dom vackra klänningarna jag har med mig. Det är många som kommenterar dom och tycker att dom är helt otroliga. Tusen tack Alicja...

Som sagt, Safari på ingång. Vet inte om vi kommer ha tillgång till internet, om inte så skriver jag så fort vi kommer till Durban om  6 dagar. Får se hur många lejon och elefanter jag blir kompis med... Lite internet till familjen: Jag lovar att leta efter Ohooo :)

Ta hand om er där hemma, tänker på er... Gå gärna in på www.missworld.com och titta på filmklipp, bilder eller rösta på mig :)

Pussochkram
/Jennifer

Madrid!

Sådär... Efter mycket om och men, problem med övervikt och handbagage på arlanda, massa rinnande hejdå-tårar så har jag landat i madrid och ska sitta här i 4 timmar!
Som tur var blev jag kompis med en chilienare på planet hit som tog med mig till buisness loungen... Massa gratis kaffe och internet....topppen!!!

Saknar er där hemma jätte mycket redan, men så fort jag kommer ner så blir det bättre. Vi ses ju imorgon... ;) Just nu känner man sig lite liten på en enoooooorm flyplats.

Dags att fylla på koppen igen... Skriver så for jag kan igen. Undra vem jag kommer dela rum med!? :)

Tänker på er och tack för att ni läser!!!

Puss och Kram
/ Jennifer

ps. Britzyk, pussa Roxy och Lexus en gång extra varje kväll från mig...

Hejdå!

Förlåt alla för att jag inte har hunnit skriva på ett par dagar... Men det har varit lite mycket!
Nu är det bara 5 timmar kvar tills jag sitter på planet!!! Det är ett under alla mina fjärilar i magen får plats.
Bagaget är äntligen färdig packat efter 3 timmars hårt arbete tillsammans med mamma och Bailey igår kväll... Förlåt mamma för att jag var lite irriterad!!!! :)

Igår var det hejdå till den underbara klassen inne i Stockholm. Jag har, som dom flesta vet, lite svårt med att säga hejdå...Dom är ju så undebara! Tack alla för en underbar kurs tillsamman och vi ses när jag kommer hem igen. Vi är den bästa gruppen som ni vet :)



Sen kom tårarna, när min älskade bebisar skulle åka ifrån mig. Dom ska nämligen vara nere i Glimåkra hos uppfödaren, Britzyk, under den kommande tiden! Tusen tack för hjälpen, det är guldvärt. Jag vet att dom kommer ha det super bra tillsammans med stora släkten... Men det gjorde ont i hjärtat när bilen åkte!!! Nu rinner det en tår ner för kinden igen, att dom aldrig tar slut...




Det är mycket med hejdå nu men måste ta vara på tiden... Dags att börja göra sig i ordning. Om jag hinner så skriver jag en rad när jag sitter i Madrid!!!

Till er alla från mig: Kommer sakna er, men inte vädret här hemma! Lovar att uppdatera er så ofta jag kan... Jag ska ta hand om mig och det ska ni också!

Som jag alltid säger när det är jobbigt att säga hejdå, "vi ses imorgon"...

Puss och kram /
Eran Jennifer

Här är jag!



Den här bloggen kommer handla om mig, Jennifer Palm Lundberg.
Den 15 november bär det av till Sydafrika där Miss World finalen 2008 kommer att hållas. Här kommer ni kunna läsa allt om mitt äventyr där och mitt år som Miss World Sweden 2008.


Nu är det bara 5 dagar kvar tills jag åker. Det börjar kännas ordentligt i magen. Det är sååå mycket som måste fixas innan jag sätter mig på planet. Men idag var jag hos frisör Johan Sellgren,  en riktig ängel. Nu har jag fått en ordentlig sommarfärg...underbart, skandinaviskt och blondt!!! Jag är super nöjd och evigt tacksam för hans hjälp...

Imorgon blir det nog en dag med lite tid för planering. Måste sitta med skolarbete och sen jobba. För er som inte vet det så jobbar jag som bilvårdare, vilket en hel del människor lyfter på ögonbrynet för. Hur kan man vara tjej och jobba med bilar? Får man inte smuts under naglarna? osv. Det är ett toppen jobb och jag tänker inte svika mina underbara garagevänner...eller er på kontoret! :)

När jag ändå sitter här och skriver kan jag ju göra en lista för min egen skull på saker jag har kvar att göra:

1. Hämta klänningarna
2. Ta sista vaccinsprutan
3. Fixa med hårprodukter
4. Ordna en kamera till resan
5. Göra klart mitt sista skolprojekt
6. Säga puss och hejdå till alla vänner och familj
7. Kolla igenom all packning och packa
8. Framför allt...pussas med mina hundar så mycket jag bara kan!!!
9. Tvätta
10. Växla pengar
11. Jobba

Det kanske låter lite, men för mig är det ganska mycket kvar som måste fixax :)

Dags att gå en kvällspromenad med killarna.

Hoppas att ni kommer vilja följa med mig på min otroliga resa...

Kramar / Jennifer

RSS 2.0